fbpx

Ingyenes munkaidő nyilvántartó program: sok cégnek jól jönne. Milyen lehetőségek vannak, ha a cég a munkaidő nyilvántartást szeretne készíteni és lehetőség szerint ingyenes megoldásokat keres? Cikkünkben összeszedtük, hogy milyen szoftvereket érdemes használnia.

Ingyenes munkaidő nyilvántartó program #1: nyomtatott lap

Valójában ez a legegyszerűbb – bár korántsem tökéletes megoldás a munkaidő nyilvántartás vezetésére. Egy olyan táblázatot kell kinyomtatni, amely tartalmazza a munkaidő kezdetét és végét, illetve rögzíthetőek benne az esetleges szünetek, túlórák és készenléti idők. A munkaidőnyilvántartás és a jelenléti ív különbségéről korábbi cikkünkben már írtunk. A módszer tökéletlensége és veszélye, hogy folyton nyomtatni kell belőle, illetve könnyedén hamisítható. Ráadásul, ha nincs naponta, pontosan vezetve, akkor nem felel meg annak a követelménynek, hogy bármikor naprakészen bemutatható egy esetleges hatósági ellenőrzés során.

Ingyenes munkaidő nyilvántartó program #2: Excel táblázat

Bár tudjuk az Excel maga nem ingyenes, de található az interneten ingyenes táblázatkezelő szoftver, hasonló funkciókkal – elég csak a Google beépített táblázataira gondolni, vagy az OpenOffice programcsaládra. A táblázatkezelőben létrehozott munkaidőnyilvántartás – hasonlóan a papíralapú megoldáshoz – olcsó megoldás. Nehézsége, hogy folyamatosan frissíteni kell. Könnyen hamisítható, átírható akár a munkaadó, akár a munkavállaló oldaláról – így nem tökéletes megoldás. A naprakész vezetés itt is fontos szempont.

Ingyenes munkaidő nyilvántartó program #3: szoftverek

Az interneten számos ingyenes munkaidő nyilvántartó program elérhető. Ezek naprakészsége, pontossága és funkcionalitása általában megkérdőjelezhető. Természetesen nem állítjuk, hogy ne lenne megfelelő az Ön cége számára bármely ilyen szoftver, de felhívjuk a figyelmét arra, hogy mindenképpen vizsgálja meg, hogy valóban minden funkciót tartalmaznak, amelyre szüksége lehet. Ellenőrizze, hogy ezek megfelelnek-e a jogszabályi előírásoknak. Egyeztessen könyvelőjével, hogy megfelel-e neki, ha abból a szoftverből kapja meg a bérszámfejtéshez az adatokat – még az is előfordulhat, hogy olyan bérszámfejtő alkalmazást használ a könyvelő, amelybe egy kattintással átmenthetőek az adatok.

Szoftverek munkaidő nyilvántartó

Ne felejtse az általános érvényű szabályt, egy ingyenes program lehet, hogy megfelel a célnak, mégis gyakran kompromisszumukat kell kötnie, amelyek plusz idő vagy másmilyen anyagi ráfordítást igényelhetnek.

Nem ingyenes, mégis ezt ajánljuk: OfficeControl

Vegye fontolóra, hogy komolyabb eszközbe ruház be, amely számos funkcióval segíti az Ön munkáját és meggyorsítja a munkaidőnyilvántartás elkészítését. Ismerje meg jobban szoftverünket ide kattintva!

Kattintson ide, vagy a Munkaidő nyilvántartás módjai menüpontra és iratkozzon fel díjmentes tanulmányunkért. Cserébe megmutatjuk Önnek, hogy miért az OfficeControl a legjobb megoldás, ha professzionális munkaidővel kapcsolatos nyilvántartás vezetés, szabadság- és műszakkezelés a cél.