fbpx

Szabadság nyilvántartó rendszerek amelyek segítségével elkészítheti a kötelező szabadság nyilvántartást az Ön cége? Milyen kötelességek terhelik Önt, mint felelős cégvezetőt, aki el akarja kerülni az esetleges szabadság-ütközést éppúgy, mint egy felesleges munkaügyi bírságot?

A szabadság nyilvántartó eszköz kiválasztása előtt fontos tudatosítani, hogy a nyilvántartás valójában egy jelentés: a munkaidő nyilvántartás része, melyet utólag tesz meg a hatóságok felé arról, hogy a munkavállaló az adott hónapban mennyit dolgozott, illetve mennyi szabadságot vett ki.

A jelentéseken túl a cégvezetőnek vagy a munkaidő-beosztást készítő kollégának tudnia kell, hogy melyik munkavállaló mikor fog szabadságra menni és annak megfelelően engedélyezi vagy utasítja el a szabadságigényeket, hogy van-e ütközés, akadályozza-e a szabadság a cég termelését, működését.

Szabadság nyilvántaró, rendszerezés

Egyszerű példával élve egy logisztikai cég áll raktáros, fuvaros és adminisztrációs munkatársakból. Ha minden állásban három fő dolgozik és legalább kettő szükséges a normális működéshez, akkor egyszerre csak egy adminisztrátort, egy raktárost és egy fuvarost engedhet szabadságra, különben fennakadást okozhat a cég működésében. Képzelje csak el, ha az összes fuvarost szabadságra engedi – a raktárban működne az adminisztráció és a csomagok összekészítése, de senki nem állna rendelkezésre a csomagok kiszállítására. Bármelyik fázisból engedi el egyszerre az összes munkatársat: az problémát okoz a cég működésében. Éppen ezért előre érdemes nyilvántartani a szabadságokat.

A szabadság kiadáshoz érdemes tisztában lenni azzal is, hogy egy évben 7 munkanapot a munkavállaló kérésének megfelelően kell kiadni – a maradék napokról dönt a munkaadó, mely döntésről legalább 15 nappal korábban tájékoztatni kell a munkatársakat.

Tehát ahhoz, hogy pontosan tudja, kinek mikorra ígért, vagy adott ki szabadságot mindenképpen nyilvántartás érdemes vezetni.

A szabadság nyilvántartó módszerek közül a legegyszerűbb lehetőség, hogy egy táblázatkezelőben vezeti kit mikor enged szabadságra – ugyanakkor nagyobb létszámú cég esetén ez átláthatatlanná válhat.

Javasoljuk az OfficeControl bevezetését, mint szabadság nyilvántartó eszközt. Szoftverünk ezen kívül a kötelező munkaidő nyilvántartás készítésében nélkülözhetetlen funkciókat biztosít az Ön számára. Nem ma kezdtük! Cégünk az Anteus Kft. több mint 20 éve foglalkozik beléptető rendszerek tervezésével, telepítésével, illetve a munkaidő nyilvántartásokkal és ehhez kapcsolódó megoldásokkal. Amennyiben felkeltettük érdeklődését, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kattintson ide, vagy a Munkaidő nyilvántartás módjai menüpontra és iratkozzon fel díjmentes tanulmányunkért. Cserébe megmutatjuk Önnek, hogy miért az OfficeControl a legjobb megoldás, ha professzionális munkaidővel kapcsolatos nyilvántartás vezetés, szabadság- és műszakkezelés a cél.